Nieuws

Of het al opschiet met Concordia…?

Het is een vraag die velen in het dorp bezig zal houden: Schiet het al op met Concordia? Dit legden we voor aan de nieuwe eigenaren van het statige pand aan het eind van de Burgemeester de Wijslaan. Er zijn al vele plannen en ze willen dan ook best alvast een tipje van de sluiter oplichten.

Bart Oudendijk en Olaf Harleman, twee zwagers uit Brummen, hebben het pand gekocht van brouwer Grolsch. In eerste instantie wilde Oudendijk er niets van weten, maar Harleman vroeg hem eerst te bellen met de gemeente en een financieel adviseur, voordat hij definitief zou beslissen. Dat pakte goed uit en het was binnen twee maanden rond. “We zijn een beetje van dit pand gaan houden en kunnen het niet weghalen, dus is er besloten het helemaal aan te pakken. De nieuwbouw gaat nog wel tot begin 2023 duren,” zo vertelde ons Oudendijk. 

Uiterlijk blijft bestaan

Een 3D animatie die Oudendijk maakte van het pand, laat zien dat het aan de buitenkant niet veel zal veranderen. Aan de binnenkant des te meer. De horeca blijft gehandhaafd, al zal het oppervlak hiervan worden verminderd. Van de 1000m2 blijft er ongeveer 240m2 over. Zo is het plan het café te behouden met een kleine keuken achter de bar. De zaal zal worden gehalveerd en de kegelbanen gaan verdwijnen. Daar kan een seniorencomplex worden gerealiseerd en woningen voor starters. Dit gaat allemaal in overleg met de gemeente en samen wordt gekeken naar de haalbaarheid ervan. De plannen en het ontwerp van het Café zijn klaar. Wat er met het gedeelte boven het café gaat gebeuren, ligt op dit moment nog niet vast. Het kan voor bewoning gereed gemaakt worden, de zaal boven kan ook voor de horeca gebruikt worden. Dat bekijken zij de komende jaren.

Voor de kermis klaar?

Op dit moment is het nog niet duidelijk of er een kermis en de daaraan verbonden feesten kunnen plaatsvinden, maar het zou mogelijk moeten zijn. Net als de leden van het Sint Jans Gilde houden ze nog een slag om de arm. “Maar als je nu niet alvast stappen zet, ben je straks zeker te laat!” aldus Harleman. De voorbereidingen voor de kermis zijn opgestart en in de maand juli weten zij definitief of het door kan gaan. Dat het speelt onder de Brummense bevolking is zeker. Er zijn met het dagelijks bestuur van het Sint Jans Gilde al besprekingen gaande. Zij mogen er dan ook vanuit gaan dat zij hier weer kunnen starten met hun festiviteiten.

https://www.brummensnieuws.nl/nieuws/zakennieuws/21576/schiet-het-al-op-met-concordia-?fbclid=IwAR1_jLZXGRZ5kIF98Yfk1ALZ-dyvNa9idL2C9wIfmf_BsqolmPmMOb76e_8